NRK med feil informasjon

Onsdag 23. september sendte NRK en lengre reportasje om Honduras. LAG takker for en fyldig og informativ reportasje. Dessverre ble den avsluttet med en oppsummering fra journalisten som var fullstendig feil.

Journalisten konstaterte at utgangspunktet for statskuppet 28. juni var president Zelaya's forsøk på å holde folkeavstemning over hvorvidt Zelaya kunne stille til gjenvalg. Dette er fullstendig feil. Påstanden ble avslørt som ren løgn kort tid etter statskuppet, og var en del av en propagandakampanje som kuppregimet satte igang for å rettferdiggjøre kuppet. Noe både FN, OAS og flere internasjonale menneskerettighets organisasjoner har konstatert.

At Norges riksdekkende tv kanal, nesten tre måneder etter avsløringen, fremdeles formidler en slik feilaktig fremstilling er hårreisende. Det viser hvordan en i utgangspunktet bra reportasje kan bli til et forferdelig stykke desinformasjon grunnet en setning.

LAG håper at NRK unngår at slik feilaktig informasjon formidles i fremtidige reportasjer. Latin-Amerikagruppen i Norge har sendt ut flere pressemeldinger for å klare opp i de feilaktige fremstillingene rundt kuppet. Se: http://www.latin-amerikagruppene.no/Artikler/10685.html og http://www.latin-amerikagruppene.no/Artikler/10717.html

Land